Zenski Kutak

Geliranje noktiju – Sve što trebate znati o geliranju noktiju

Ukoliko imate čvrste nokte koji se ne listaju za vas je najbolja opcija geliranje. Ova opcija je čak ekonomičnija jer je samo geliranje noktiju jeftinije u odnosu na nadogradnju. Međutim, geliranje noktiju na rukama ima prednosti i mane kao i geliranje noktiju na nogama sa kojima možda niste prethodno upoznati.

Geliranje noktiju na rukama

Da biste gelirali nokte potrebno je prvo da oni budu zdravi i njegovani. To je jednostavno uraditi sa određenom hranom. Promjenom ishranevam se mijenjaju nokti, koji zapravo pokazuju stanje vašeg zdravlja. Unošenjem vitamina, proteina i hranjivih tvari automatski činite dobro za vaš organizam i vaše nokte. Sljedeća maska će vam pomoći da ojačate nokte, potrebne su vam:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica soka od limuna
  • bjelanjak

Pomiješajte ove sastojke i u njima držite nokte 10-15 minuta. Nakon toga operite ruke mlakom vodom. Nakon sedam dana korištenja ove maske vaši nokti će biti čvršći i zdraviji a i sami ćete  primijetiti promjene. Za čvrstoću noktiju vam je potreban kalcij a njega dobijate iz mlijek0, zato što češće unosite mlijeko u svoj organizam, bit ćete sebi zahvalni. Pored toga dobri su i biljni čajevi, te brojne maske za nokte od kojih je jedna od boljih i maska od vazelina.

Nakon poduzimanja mjera za zdrave i čvrste nokte spremni ste za geliranje. Međutim, ne žurite u kozmetički salon jer geliranje noktiju na rukama možete uraditi sami koristeći lakove sa gel efektom.

  1. Potrebno je da očistite nokte i makazicama za nokte odstranite dijelove kože koji se se već na neki način počeli “ljuštiti”, ali oprezno jer možete odstraniti dijelove koji nisu u pocesu “ljuštenja” što može dovesti do povreda.
  2. Nakon čišćenja noktiju, potrebno je da napravite željeni oblik vaših noktiju pomoću turpije. Na vama je da odlučite da li je to oblik kvadrata ili polukruga.
  3. Poslije turpijanja odredite vašu omiljenu nijansu laka sa gel efektom i polako i oprezno nanesite kako ne biste prešli preko noktiju. Preporučuje se da obložite kožu oko noktiju.
  4. Ukoliko je vaša nijansa svjetlija, nakon prvog sloja stavite i drugi kako bi bilo izražajnije jer je često za gel lakove sa gel efektom potreban i drugi sloj.

 

 Geliranje noktiju na nogama

 

geliranje noktiju na nogama

Obično su nokti na nogama čvršći u odnosu nokte na rukama, pa zbog toga za njih nije potrebna određena prevencija. Međutim, ukoliko imate isti problem sa noktima na nogama možete pokušati primjenjivati maske kao za nokte na rukama.

Princip je isti kao za geliranje noktiju na rukama. Sve što smo naveli iznad važi i za geliranje noktiju na nogama.

Gdje kupiti gel za nokte?

Teško je pronaći kvalitetan gel. Većinom se prodaju kineski gelovi za koje se priča da su jako dobri, ali su mnoge žene nezadovoljne njima. Čak i mnogi kozmetički saloni kupuju kineske gelove a da toga nismo ni svjene, ali loš kvalitet se da prepoznati nakon par dana, zato birajte povjerljive i kvalitetne kozmetičke salone za nadogradnju i geliranje noktiju ukoliko to već ne radite sami.

Ne morate se više pitati gdje kupiti gel za nokte, ukoliko ste iz Bosne možete pronaći na stranici olx gelove raznih cijena i kvaliteta. Ako živite u Hrvatskoj, najbolje bi bilo da posjetite sedef jer tamo imaju visokokvalitetnu opremu za nokte. Ako ste iz Srbije posjetite nailline jer psojeduju razne gelove za nokte koji se prodaju po jako psitupačnoj cijeni a pritom su kvalitetni.

Geliranje noktiju slike

Donosimo vam nekoliko slika vezanih za geliranje noktiju.

gelirani nokti 2019

 

 

Za ovakav efekt možete koristiti šljokice koje možete kupiti u svim tržnim centrima. Gelirani nokti 2019. će postati još veći trend, pogotovo među mlađim djevojkama.