farbanje brade
Muski kutak

Kako ofarbati bradu?- savjeti

Kao što žene njeguju svoju kosu tako što koriste razne preparate za istu, tako i muškarci vole svoju bradu. Za one kojima je potrebna pomoć mi smo odvojili svoje vrijeme da vam pokažemo odnosno objasnimo kako ofarbati bradu.

Čovjek bez brade je kao lav bez grive.

 

Koju farbu je najbolje koristiti?

 

Black beard

Black beard ili crna boja za bradu ima patent za ovaj provod, te su brojni korisnici zadovoljni sa učinkom koji im ovaj proizvod nudi. U paketu dobijate boju, posudu i četkicu koja vam pomaže da pravilno nanesete boju na bradu, brkove i druge dlake na vašem licu.
Potrebno je samo nekoliko sekundi da se boja primi u vašu bradu kako bi pokrila 100% ili najviše sivih/ sijedih odnosno svijetlih dlaka. Boja dolazi u četiri različite boje i to: svijetlo smeđa, smeđa, tamno smeđa i crna. Pomoću  ovih boja je najlakše da se orijentišete koja je vaša boja kose. Ova boja je otporna na vodu, a traje cijeli dan ili 8 do 12 sati. Ono što je najbitnije jeste da na listi sastojaka nema štetnih hemikalija. Svaka bočica ove boje odnosno farbe bi trebala trajati četiri sedmice uz prosječnu upotrebu.

Clairol

Clairol nema proizvode za bradu, ali se na Amazonu pojavljuje u oglasima za brada farbe. Clairol nije proizvod namijenjen za farbanje brade, to je proizvod namijenjen za kosu, međutim brojni korisnici su zadovoljni izvanredni rezultatima. Korisnici smatraju da ih je teško pronaći zato što nisu dostupni u maloprodajnim trgovinama. Međutim, proizvod je veoma lako kupiti na internetskim stranicama ( mreži).

Grizzly Mountain

Grizzly Mountain nudi dvije vrste farbe za bradu i to: prirodnu boju i “trajnu” koja vam najvjerovatnije neće izazvati alergijsku reakciju. Ovaj proizvod daje jedinstvenu boju brade. Preporučuje se test za alergiju. Ova farba za bradu ima sljedeće karakteristike i to:
100% prirodna boja, organska, učnkovito prekiriva sive dlake, ne prouzrokuje svrbež.

Kako ofarbati bradu?

Prvi korak

Prije nego krenete sa farbanjem vaše brade najbolje bi bilo da uradite test. Ako ste izabrali boju koja odgovara vašoj boji kose kako bi izgledalo prirodno prije nego naneste boju uradite ovaj test. Boju stavite na osjetljivo područje vašeg tijela kao na primjer na području ruke li iza koljena. Dajte farbi 24 sata. Ako ne reagira, nastavite.

Drugi korak

Ostavite bradu prljavom jer će boja lakše ostati na bradi ukoliko je ona prljava. Naravno, riješite se nekih komadića koji bi se mogli pronaći u vašoj bradi jer bi mogli samo semtati, ne morate je oprati kako biste se riješili komadiće nego je samo obrišite.

Treći korak
Nosite staru majicu ili košlju i stare hlače. Farba mi mogla otići svugdje gdje ne biste mislili da bi mogla pa tako da je bolje da se zaštitite. Također, pokrijte vaš umivaonik i kupaonicu sa pokrivačem do kojeg vam nije stalo. Tako ćete brzo i jednostavno očistiti nered koji ste ostavili iza sebe.

Četvrti korak

Korištenje proizvoda na bazi vazelina na izloženim dijelovima lica, također će olakšati čišćenje bilo koje boje.
Zatim nanesite nježnim pokretima farbu na vašu bratu, obratite pažnju da ne prekočite niti jedan dio kako ne bi izgledalo ružno kada je operete i osušite, također možete koristiti i kanu. Držite farbu pola sata, a zatim isperite i osušite svoju bradu.

Brada je poklon koji dajete vašem licu.

Nadam se da ste naučili kako ofarbati bradu, te da sada znate kako izabrati boju za bradu što je veoma bitno.