Zenski Kutak

Kako podebljati obrve – savjeti i trikovi

Prošlo je vrijeme kada su tanke obrve bile u trendu. Danas je po pitanju obrva ipak drugačija priča, obrve možete nacrtati deblje čak iako ih nemate dovoljno, ali za to je potrebno dosta vježbe, rada, truda i zalaganja.

Ukoliko vam prvi put kada nacrate obrve ne budu izgledale onako kako ste zamislile to nije razlog da trebate odustati ili da vam ne stoje, nego da trebate promijeniti način. Cara Delevingne i Lily Collins su jedne od najpoznatijih dama sa debljim obrvama, a njima to stoji odlično. Da biste imali obrve poput njihovih morate znati kako podebljati obrve na pravi način.

Par načina kako podebljati obrve

Koristite više od jednog proizvoda

Umjesto da koristite samo jednu olovku ili sjenu za iscrtavanje obrva, profesionalni šminkeri preporučuju korištenje više proizvoda radi stvaranja dimenzija. Ukoliko imate tanke obrve, onda koristite dva ili više proizvoda jer će vam oni dati bolji izgled i oštrije obrve. Ovo još bolje djeluje ako se proizvodi razlikuju po teksturi – poput korištenja praha za obrve (sjene) sa gelom za obrve. Miješanje proizvoda pomoći će vašim obrvama da izgledaju prirodnije i profesionalnije.

Počeščljajte obrve prema gore

Da biste stvorili efekt gušćih obrva, preporučuje se češljanje obrva prema gore gel četkicom. Ukoliko nemate četkicu za gel, koristan savjet je da koristite čistu četkicu od maskare ili da uzmete iskorištenu, osušenu maskaru i očistite četkicu. Češljanje obrva prema gore pomoći će vam stvoriti iluziju debljine i veće dužine.

Koristite olovku za crtanje dlačica

Umjesto da popunite obrve debelim linijama, makeup stručnjaci savjetuju korištenje tanke olovke za isrtavanje dlačica koje će izgledati kao prirodne obrve. Naravno, ne pretjerujte sa iscrtavanjem jer bi se to poslije moglo obrisati i stvoriti izgled koji ne želite. Nježni, brzi potezi su trik za izgled debljih obrva.

Koristite gel za obrve kako bi one izgledale “neuredne”

Još jedan trik kako podebljati obrve je da koristite gel i napravite neuredni efekt, zbog toga obrve izgledaju deblje. Tamniji gelovi su spas jer ukoliko oni mogu držati vaše dlačice tokom dana na mjestu, onda mogu učiniti i potpuno suprotno to jest ukoliko sa gel četkicom raščešljate obrve onako kako želite da vam stoje tokom cijelog dana a koje daju efekat debljih obrva. Gel će vam skupiti obrve i zadržati gustu teksturu na mjestu.

Koristite različite boje

Za stvaranje teksture ponekad je potrebno koristiti dvije različite boje za iscrtavanje obrva. To će vam pomoći da stvorite definiciju obrva koje izgledaju profesionalno, a ne da vaše obrve izgledaju kao da ste istetovirali debelu liniju iznad očiju, što bi se desilo naravno ukoliko biste koristili jednu boju. Dakle, jedan od najboljih načina za podebljanje obrva jeste korištenje više boja (kao što smo već naveli, preporučij se dvije), sličnih nijansi a naravno te nijanse moraju odgovarati boji vaših obrva.

Niko nije rođen sa savršenim obrvama.

Linda Evangelista