Zenski Kutak

Kako prepoznati original Guess torbu? I kako prepoznati fejk Guess torbu

Kako prepoznati original a kako fejk torbe?

S obzirom da su fejk torbe zavladale svijetom i da gotovo kod svake žene možete vidjeti sličnu torbu, teško dolazimo do zaključka koja je od njih fejk a koja original. Žene se često pitaju npr. kako prepoznati original Guess torbu. To je veoma teško, ali postoji nekoliko načina pomoću kojih možete doći do zaključka.

 

Cijena

Dizajnerske torbe se često mogu prepoznati po cijenama koje su uglavnom 10 ili 20 puta veće od cijena fejk torbi. No, ne mora ni cijena uvijek biti presudna jer postoje prevaranti koji žele da zarađuju novac predstavljajući vam fejk torbe kao originalne. Ukoliko želite kupiti originalnu torbu, obratite pažnju na prodavnicu u kojoj kupujete.

Zaštitni znak

Još jedan od načina kako prepoznati original Guess torbu jeste zaštitni znak koji u većini slučajeva zna biti potpuno identičan znaku na original torbi. Npr. umjesto ”Guess” može pisati ”Gues” ili ”Gess”, razlika se jednostavno i ne primijeti jer kopije rade na tom principu da budu što sličniji orginalu i što nekvalitetniji. Najviše nastoje da vanjski izgled torbe izgleda jednako privlačno kao i original. Untrašnjost i nije toliko bitna, te stoga obratite pažnju i na to.

Kvalitet

Ovo većina već zna, ako je kopija onda je nekvalitetno. Većinom kaiš na torbi ili znak nisu zašiveni za torbu, već zalijepljeni. Ne znam koliko se žena susretalo sa tim problemom, ali vjerujte da je ovo postao već veliki problem.

Unutrašnjost torbe

Kao što smo već naveli da je veoma bitno obratiti pozornost na unutrašnjost torbe, to je veoma bitno još jednom naglasiti. Materijal unutrašnjosti torbe je totalno drugačiji od unutrašnjosti originalne, koji se može pohvaliti sa vrhunskom kvalitetom. Fejk torbe se nakon par dana pocijepaju, a to počinje u unutrašnjosti torbe, što može dovesti do toga da npr. mislite da ste izgubili mobilni telefon a on se zapravo nalazi ispod platna vaše fejk torbe.
Osim unutrašnjeg i vanjski dio torbe može da bude nestabilan.

Danas postoje primjerci torbi koje možete pogledati na internetu i koji će vam biti od velike pomoći prilikom kupovine torbe. Nadamo se da ste naučili kako prepoznati original Guess torbu, odosno kako prepoznati fejk Guess torbu. Ugodan ostatak dana.