Muski kutak Zenski Kutak

Kako se obući za svadbu – Savjeti za žene i muškarce

Vjenčanja ovih dana imaju sve manje pravila, jer su parovi progresivniji nego što su nekad bili. To je odlično jer imate više slobode nego prije 10-15 godina kada su se neki parovi strogo pridržavali određenih pravila vezanih za vjenčanja. No, postoji par pravila koje trebate zapamtiti i primijeniti bar kako biste ispoštovali ceremoniju. Ta pravila su vezana za pitanje kako se obući za svadbu jer postoji par stvari koje biste trebali znati što se tiče odabira boja, te mnogih drugih stvari.

1. Žene ne oblačite bijelo!

BIjela, ili siva koja je dosta slična bijeloj ili neke svjetlije boje koje su vrlo slične bijeloj. Bijele haljine su zaista slatke i na nekim osobama zaista izgledaju oldično, pogotovo osbe koje imaju tamniju put, bijela boja je zakon. Možete ih obući na neke zabave, ali ne i u ovom slučaju bar kako biste ispoštovali mladu i njenu porodicu koja je na vjenčanicu dala dosta novca i treba jedina da sija u njij i privlači pažnju jer to je njeno veče koje će pamtiti do kraja života.

2. Traperice ne dolaze u obzir

To je malo previše da se pojavite na svadbi u trapericama jer realno to je kombinacija koju možete iznijeti svaki dan, na posli, sastanku… Zbog toga odaberite nešto svečano, otmjeno, glamurozno a ujedno nešto u čemu ćete se dobro osjećati.

3. Muškarci, recite zbogom šorcu

Ipak je to svečan dan na koji ne priliči doću u šorcu ili kratkim hlačama čak i ako je to vjenčanje na otvorenom i ako je vani mnogo toplo, trebali biste znati da orc nije prikladan za ovakve prilike. Uostalom žene se često susreću sa situacijama gdje se po tri sata moraju “kuhati” u nekoj odjeći samo da bi to na njima izgledalo lijepo. Naravno, uvijek možete kupiti neke lagane hlače u kojima nećete osjećati toliko toplotu.

4. Ako želite obući pantalone, ne budite previše jednostavne

Još jedan od savjeta koji će vam pomoći kako se obući za svadbu je od velike koristi jer ako se odlučite za pantalone, to je previše jednostavno i uobičajeno za tako svečan trenutak. Uz pantalone uvijek možete iskombinovati sako (ne sako koji vjerovatno nosite na posao i koji je previše formalan).

5. Elegantan izrez

Nikada ne pokazujte previše, pogotovo na vjenčanjima gdje trebate izgledati što svečanije i elegantnije. Zbog toga jedan elegantan izrez koji pokazuje samo jednu nogu će pokrenuti maštu svima. Ne trebate previše pokazivati jer će to izgledati izuzetno vulgarno. Ukoliko izbacite grudi, obucite dužu suknju, ukoliko želite da naglasite noge neka vam gornji dio bude zatvoreniji.

6. Kombinezon

Djevojke koje ne žele da razmišljaju o tome da li će ukolpiti boju suknje i topa ili pantalona i sakoa mogu odabrati kombinezon. Mnogo je lakše i komotnije kada obučete kombinezon. Tako da ukoliko ste još uvijek u zabludi kako se obući za svadbu, kombinezon je odličan izbor za vas.

7. Nećete pogriješiti sa crnom haljinicom

Iako svi većinom crnu boju izbjegavaju kada su svadbe u pitanju, crna boja je možda i sigurna karta sa kojom nikada nećete pogriješiti i koju možete kombinovati uz sve. Ako imate izražene obline onda potražite haljinicu kao što je prikazana na slici iznad jer će vam jasno naglasiti kvalitete i dobro prekriti svaki višak.

8. Bijela košulja će uvijek biti IN za muškarce

Ne razmišljajte puno o boji košulje jer bijela je uvijek pun pogodak, vaše je samo da odaberete dizajn koji vam odgovara. Preko uvijek možete kombinirati crni sako koji sigurno imate u ormaru i spremni ste da idete na vjenčanje/svadbu.

9. Karirano odijelo ako ne volite biti jednostavni

U posljedje vrijeme su trend karirana odijela koja su se nosila davnih sedamdesetih i koja vraćaju u vrijeme kulture, sloge, jedinstva i mode koja je u to vrijeme vladala. Nećete pogriješiti ako se opredijelite za karirano odijelo, ali naravno potražite odijelo sa novim dizajnom.

10. Ne zaboravite kravatu

Kravata naravno ne treba nikako da bude široka, birajte uže kravate jer mlađe generacije obično biraju takve vrste kravata. Nije velika greška ukoliko i ne stavite kravatu, ukoliko vas guši i želite da se osjećate opuštenije jer ne mora sve baš biti po šablonima koje su nam ostavili stariji.

 

Nadamo se da ste dobili odgovor na pitanje kako se obući za svadbu i da ste dobili neke od boljih ideja da bi se što ljepše i bolje obukli i ono najbitnije najopuštenije. Birajte ono u čemu ćete se osjećati dobro je jedan od najboljih savjeta koje ćete ovdje pročitati.