Muski kutak Zenski Kutak

Kako se udebljati u licu – najbolja rješenja za ovaj problem

Kako se udebljati u licu

Ukoliko imate prenaglašene kosti na vašem licu, to može dovesti do toga da izgledate mršavije, što je naravno dobro za one koji imaju problema sa viškom kilograma pa vas vaše lice može na neki način spasiti jer tako vaša figura neće doći do izražaja. Ali za one kojima je bitno kako se udebljati u licu donosimo savjete i rješenja.

 

Zdravo debljanje

Zdvo debljanje je jedna od najvažnijih stvari kada želimo punije lice. Unosite vitamine kroz zdrave i kavalitetne namirnice poput mliječnih proizvoda, nezasićenih masnih kiselina, povrća od skroba – to omogućava lakše debljanje u licu. Još nešto veoma bitno kod zdravog debljanja je da izbacite gazirane sokove, sladolede, brzu hranu. Neki se koriste metodom brze i nezdrave hrane zato što ona najviše goji, istina je da brza hrana goji, ali se ne koristite tom metodom jer je štetna za vaše zdravlje, ako nastavite tim tempom može doći do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija i za vaše zdravlje može postojati rizik od odbijanja srčanih bolesti i dobijanja dijabetesa tipa 2.
Trebate se udebljati najmanje pola kilograma nedjeljno tako što ćete konzumirati 500 kalorija više nego što vam je potrebno.

Vježbe za debljanje u licu

Također na pitanje kako se udebljati u licu ne postoju adekvatan odgovor, ali ono što sami možete promijeniti jeste da u svoju ishranu uvedete nove namirnice i jedete 4-6 puta dnevno. Kod mršavih osoba je to zaista primijetno na licu, te debljanjem lica će se udebljati i ostali dijelovi tijela jer je gotovo pa nemoguće usmjeriti težinu u lice.
Previše kardo vježbi vam neće pomoći da se udebljate jer gubljenjem kalorija ništa nećete postići, ali trebate vježbati jer tako održavate zdrav način života. Vježbajte manje nego inače, skratite treing. Vježbe sa čunjevima će vam pomoći da ostanete vitki, fit i zdravi. S tim vježbama pokrećete sve mišiće pa čak i one na licu. Uz ove vježbe vaša figura će izgledati lijepo kao i vaše lice.

Namirnice koje debljaju

Kao što smo već naveli da su promjene u ishran i veoma važne, dat čemo vam nekoliko savjeta vezanih za namirnice koje debljaju. Postoji mnoštovo namirnica koje su dobre i zdrave za vas što se tiče debljanja osdnosno zdravog debljanja, a to su:

  1. Riba
  2. Piletina i puretina
  3. Jaja

Vizualizirajte

Ukoliko dobro vizualizirate, za vas će proces debljanja u licu biti veoma jednostavan. Ako svojim mislima možete upravljati i stavarti slike koje želite da vidite, vjerujte da je to pola posla. Mnogo ljudi na svijetu praktikuje ovu metodu, čak štaviše koriste je izvrsni nogometaši pogotovo prilikom ozljede jer pomoću vizualizacije kontrolišu bol. Brojni motivatori vizalizaciju stavljaju na prvo mjesto.

Vizualizacija je proces stvaranja misaonih slika u kojima uživate u onome što želite. Dok vizualizirate, vi stvarate moćne misli i osjećate da već posjedujete ono što želite. Zakon privlačnosti vam tada vraća tu stvarnost, upravo onakvu kakvu ste vidjeli u mislima.

 

Nadamo se da smo vam pomogli da ćete iz naših savjeta naučiti kako se udebljati u licu. Ukoliko vas zanima kako se udebljati u pubertetu, kliknite na ovo.