Zenski Kutak

Kakve cipele idu uz sivu haljinu- koja boja i koji dizajn cipela je najpogodniji za odličnu kombinaciju

Kakve cipele idu uz sivu haljinu

Vjerovatno sve imate u ormaru sivu haljinu koja vam se mnogo dopada, ali ne znate kakve cipele idu uz sivu haljinu. To često zna predstavljati problem iz razloga što uz sivu haljinu ne idu baš sve cipele, a i ovisi o kakvom dizajnu je riječ.

 

Crne cipele ili patike

Crna boja je još odavno poznata kao boja koja se može kombinirati uz svašto, pa tako i uz sivu haljinu. Te dvije boje idu odlično jedna uz drugu i nekoliko su godina zastupljene kao trend. Svakako, uz odabir crnih cipela ili patika nećete požaliti.

Crno- bijeli svijet

Opet crna boja, ali šta možemo kada kombinacija crne sa bilo kojom bojom uvijek može oduševiti čovjeka, a tek crna i bijela kada se spoje. Ukoliko su patike u pitanju birajte crne sa bijelim znakom ili bijele sa crnim znakom, a ukoliko su u pitanju starke birajte crne sa bijelim pertlama ili bijele sa crnim pertlama (bijele sa crnim pertlama bi bile mnogo neobične, te bi istakle cijelu kombinaciju).

Crvene cipele ili patike

Kada kažemo crvene ne mislimo bukvalno na crvene nego na crvenu kao boju vina, to jest tamniju nijansu koja će se prilagoditi cijelom outfitu. Ova boja je u 2018-oj godini postala trend, pogotovo na Instagramu, te ostalim društvenim mrežama.

Životinjski print na cipelama

Ukoliko pratite modu, u zadnje vrijeme se često pojavljuju cipele ili štikle sa životinjskim printom, to može ići uz kombinaciju sa sivom haljinom, mada ja lično ne bih preporučila.

Siva boja cipela ili patika

Siva boja cipela ili patika će svakako upotpuniti cijelu vašu kombinaciju, te se stoga nećete morati brinuti jeste li pogriješili, mada cjelokupan izgled će biti malo monoton i dosadan.

Odabir cipela zavisi od dizajna haljine

Naravno, sami možete zaključiti koje cipele idu uz vašu haljinu. Vemoa je bitno da se poklapaju i da ne odudaraju mnogo jedno od drugoga.

Bež boja cipela sa uz kombinaciji sa sivom haljinom

Dobar odabir vam može biti bež boja, djeluje nježno i ne privlači mnogo pažnje na sebe, nego je prebacuje na sivu haljinu, pogotovo ako je haljina sama po sebi lijepa i izražava vaše obline to se može nazvati i pun pogodak.

Srebrena ili metalna boja cipela, čizmica, patika

 

Ovom bojom ste odradili pola posla jer je veoma interesantna i skoro je postala trend i veoma zanimljiva. Odlično se uklapa uz sivu haljinu, i slobodno mogu reći izgleda skupo.
Tako da ako se odlučite za srebrenu boju ili metalnu nećete pogriješiti jer ona nekako najvećim dijelom pripada sivoj boji.

Nadamo se da smo vam pomogli u dilemi koje cipele idu uz sivu haljinu i da će vam se dopasti naši savjeti.