haljine za svadbe
Muski kutak Zenski Kutak

Muška odijela i haljine za svadbu – odjevne kombinacije

Bliži se vrijeme kada će vaš prijatelj, prijateljica ili neko koga poznajete stati na ludi kamen a vi još ne znate šta obući za svadbu. Za svečane prilike su svi dotjerani, uređeni, drugačiji. Tada imamo mogućnost da predstavimo sebe u najljepšem svjetlu.

Odjevne kombinacije za svadbu ne moraju koštati mnogo ako imate ukusa i stila. Nešto što će vas dovoljno učiniti posebnim i jednostavnim je zaista pun pogodak.

Muška odijela

Što se tiče odijevanja tradicija nam je “usadila” kodeks kojeg se svi pridržavaju već duži niz godina, ali u 21. stoljeću je dozvoljeno eksperimentisanje. Mašta budi improvizaciju a improvizacija savršenu kombinaciju. Ako je vjenčanje tradicionalno muška odijela bi trebala biti mnogo formalna i svečana bez pretjeranih dodataka ili opuštenih varijanti.

muška odijela

Ovo je najbolji primjer kako biste se trebali pojaviti na nekom tradicionalnom vjenčanju. Spoj sivog sakoa i pantalona je brilijantna ideja. Naravno, sat je nešto što ovu kombinaciju čini potpunom i otmjenom.

muska odijela za svadbu

Ova kombinacija također emitira svečanost i poslovnu ozbiljnost, što je veliki plus kada imate poziv za tradicionalno vjenčanje. Ako ne volite satove ili ih ne znate eksponirati onda se odlučite za opciju maramice u džepu. Postoji mnogo načina za savijanje maramice, ali jedan od najelegantnijih i najopuštenijih je sa jednim vrhom.

odijelo

Nećete pogriješiti ako se odlučite za kravatu. Ona će svakako uticati na cjelokupan dojam. Oprezno sa bojom kravate jer sa njom možete napraviti veliku grešku. Mnogo važno pravilo je da uparite kontrastne boje nego komplementarne. Širinu kravate neka odluči širina revera.

jednostavnost

“Ljudi će gledati. Učinite to vrijednim njihovog vremena.” – Harry Winston

Svakako im pružite to zadovoljstvo svojom jednostavnšću. Međutim, nemojte zaboraviti da odijelo ne čini čovjeka, za koju god kombinaciju se odlučite dodajte i kombinaciju ljudskosti, ne dopustite sebi da postanete hodajuća muška odijela, samo to, nikako.

Haljine za svadbu

Svi znamo da djevojke više vode računa o tome kako će izgledati na nekom svečanom događaju. Opće je poznato da žene vole mnogo pažnje, zbog toga je njihov fokus na odjevne kombinacije veći.

Jedno od starih pravila jeste da djevojke ne trebaju nositi bijelu odjeću na svadbu kako ne bi zasjenile mladenku.

haljine za svadbu

Potrudite se da vaša kombinacija bude pun pogodak. Ne pretjerujte sa isticanjem oblina. Ako istaknete gornji dio, pokušajte da što manje ističete noge i obrnuto.

haljine za svadbe

Kada birate haljine za svadbe neka one budu i odraz vaše duše. Što se tiče cipela, sa crnim nema greške. Mada ni cipele sa cirkonima nisu loše za svečane prilike. Manja torbica je odlična uz bilo koju kombinaciju jer ne narušava dojam elegancije koji ostavljate.

haljina

Haljine za svadbu trebaju slati poruku elegancije, jednostavnosti, dostojanstva i glamuroznosti. Pažljivo birajte haljine za svadbe jer upravo njima odašiljate ono što vi zapravo jeste.