Ostalo

Najbolje komedije svih vremena – top komedije

Dan kada se ne nasmijemo je propao dan. Iz tog razloga smo vam pronašli najbolje komedije svih vremena kako bi vam nacrtali osmijeh na licu. Naučno je dokazano da je smijeh dobar za naše zdravlje, smijeh djeluje kao prirodni lijek koji može ublažiti bol a što je najvažnije pozitivno utiče na imunološki sistem.

1. The Hangover/Mamurluk (2009)

Mamurluk smo svrstali u prve tri top komedije. Ovaj film je popraćen humorističnim scenama do kraja. Većina dijaloga je zaista smiješna. Naime, radi se o tome da su se tri prijatelja nakon momačke večeri probudila u Las Vegasu bez sjećanja šta se prethodne noći desilo. Sutradan desio se neočekivan kolaps, kada su se probudili soba je bila okrenuta naopako, beba je u ormaru a u spavaćoj sobi je tigar, kokoš je u sobi a Stu je nedostajao zub u ustima, a Douga nigdje nije bilo. Ovaj trio pokušavao se sjetiti šta se dogodilo za momačko veče. Na kraju se prisjete da se Stu oženio striptizetom Jade…

2. The Big Lebowski/ Veliki Lebowski (1998)

Jeff Lebowski, zamijenjen za milijunaša istog imena. Kada se tip Lebowski zamijeni s milijunašem Lebowskim, dva razbojnika uriniraju na njegov tepih kako bi ga prisilili da plati dug o kojem ne zna ništa. Dok je pokušavao dobiti naknadu za uništenu prostirku svog bogatog kolege, on prihvaća jednokratni posao s visokim isplatama. Zatražio je pomoć svog prijatelja sa kuglanja, Waltera, židovskog obraćača koji je pucao iz vatrenog oružja i koji je inače bio bijesan. Ova omedija spada u najbolje komedije ikada.

3. Ted (2012)

John je napravio Božićno čudo tako što je oživio svog jedinog prijatelja, svog medvjedića. Njih dvoje odrastaju zajedno i John mora odlučiti hoće li ostati sa svojom djevojkom ili zadržati prijateljstvo sa svojim grubim i krajnje nepristojnim medvjedićem, Tedom.

4. Kick-Ass/ Stemer (2010)

Dave Lizewski je nezapažen srednjoškolac i ljubitelj stripova, ima nekoliko prijatelja živi sam sa svojim ocem. Njegov život nije jako težak, a njegove kušnje nisu toliko zapanjujuće.  Međutim, jednog dana on donosi jednostavnu odluku da postane super-heroj, iako nema nikakvih predispozicija u vezi toga.

5. Superbad/Super loši (2007)

Seth i Evan najbolji su prijatelji, nerazdvojni i zajedno provode posljednje dane srednje škole. Kada djevojka koju Seth stvarno voli dođe sa molbom da uzme piće za bolju zabavu, on to vidi kao savršenu priliku da je učini svojom djevojkom. Trio planira kako dobiti alkohol. Fogell ima novu ličnu kartu koja je lažna, ali za ovaj trio se stvari ne odvijaju baš onako kako su zamislili. Seth i Evan su se odvojili od Fogella (sada se zove McLovin) i još uvijek nisu pronašli alkohol za tu noć. Ovaj film se također može svrstati u top komedije.

6. Shaun of the Dead/ Noć glupih mrtvaca (2004)

Život nije previše dobar za Shauna (Pegg). Živi sa svojim najboljim prijateljem Edom (Frostom), zanemaruje svoju djevojku Liz (Ashfield) i prezire svog  očuha (Nighy). Shaun nema mnogo vremena: osoblje u trgovini u kojoj radi ne shvaća ga ozbiljno kao privremenog šefa. Mrtvi su oživjeli i širili zombi proletstvo svima koje su mogli ugristi i ostaviti otisak svojih zuba na njima. Nije bilo pametno ustajati iz kreveta par dana. Ovaj fim je komedija, horror.

7. Kako se riješiti šefa/ Horrible Bosses (2011)

Nick mrzi svog šefa, uglavnom zato što se od njega očekuje rad prije izlaska sunca do zalaska sunca, a njegov šef, gospodin Harken, opominje ga da ne zakasni ni minutu i ucjenjuje ga kako ne može odustati. Dale mrzi svog šefa, dr. Juliju Harris, jer čini neželjene seksualne ponude u vrijeme kada se on želi oženiti. Ali Dale je na toj dosadnoj listi dječjih prijestupnika pa ne može odustati. Kurt zapravo voli svoj posao i svog šefa, pa, sve dok njegov šef ne umre, a šef je otpušten, preuzima ga psihopatski sin. Ali ko bi bio dovoljno lud da napusti posao u danas tako lošim ekonomskim vremenima?  Umjesto toga, Nick, Dale i Kurt pijani su i hipotetički raspravljaju o tome kako će ubiti svoje šefove. Unajmili su konzultanta za ubojstvo da im pomogne sakriti tri djela. Kako se riješiti šefa je svrstanba u najbolje komedije svih vremena zbog zanimljive priče.

8. Povratak u budućnost/ Back to the Future  (1985)  

Ovaj film traje 1h i 56 min. 1985. godine, Marty McFly, učenik je srednje škole koji se igrao sa pojačalom u laboratoriju dr. Emmetta L. Browna. Zatim dobiva poruku od Doca da mu treba pomoć za Docov najnoviji izum, vremenski stroj napravljen od DeLorean sportskog automobila koji može putovati kroz vrijeme kada dosegne brzinu od 88 MPH. Zatim, dok je Doc ubijen od strane libijskih nacionalista, Marty se trudi pobjeći od istih koristeći vremenski stroj. Onda se Marty slučajno vati u 1955. godinu gdje se susreo sa svojim roditeljima koji su tada bili tinejdžeri. Marty je neamjerno prekinuo prvi sastanak njegovih roditelja. Poslije je pronašao mlađu verziju Doca gdje su zajedno pokušavali da nađu način da ponovo spoje Martijeve roditelje i naravno da vrate Martija nazad u 1985. godinu.

9. Trumanov show/ The Truman Show (1998)

Glavni glumac vam je veoma poznat jer je glumio u vrhunskim komedijama i zapamćen kao jedan od najboljih glumaca, a to je talentovani Jim Carry. Truman je čovjek čiji je život laž. Mjesto u kojem živi je zapravo veliki studio sa skrivenim kamerama posvuda, a svi njegovi prijatelji i ljudi oko njega su glumci koji igraju svoje uloge u najpopularnijim TV serijama na svijetu: Trumanov Show. Truman misli da je običančovjek iz običnog života koji ima prijatelje i posao i nema pojma o tome kako je iskorišten. Sve dok jednog dana ne sazna sve. Saznajte kako će regirati!

10. Zdrpi i briši/ Snatch (2000)

Beskrupulozni promoteri boksa, nasilni kladioničari, ruski gangsteri, nesposobni pljačkaši, amateri i navodno židovski zlatari bore se kako bi pronašli neprocjenjiv ukradeni dijamant.

11. Nedodirljivi/ Intouchables (2011)

Philippe je aristokratski i intelektualni kvadriplegični milijunaš koji intervjuira kandidate za položaj njegovatelja u Parizu, sa svojom crvenokosom tajnicom Magalie. Iz ničega, Driss presijeca redove kandidata i donosi dokument iz socijalnog osiguranja i traži od Phillipea da ga potpiše kako bi dokazao da traži radno mjesto kako bi mogao dobiti naknadu za nezaposlenost. Philippe izaziva Drissa, nudeći mu probni period od mjesec dana kako bi stekao iskustvo koje će mu pomoći u nastavku posla. Onda Driss može odlučiti želi li ostati s njim ili ne. Driss prihvaća izazov i seli se u dvorac, mijenjajući dosadan život Phillipea i njegovih zaposlenika. Ovo je također jedan film koji spada u najbolje komedije svih vremena.

12. Amelie/ Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (2001)

Amelie je priča o djevojci čije je djetinjstvo potisnuto brigama o ocu.  S takvom zabrinutošću Amelie teško dobiva pravi kontakt s drugim ljudima. To često Amelie dovodi do toga da sanja fantastičan život u ljubavi i ljepoti. Ona kasnije postaje mlada i zrela žena i preseli se u središnji dio Pariza kao konobarica. Nakon što je pronašla izgubljeno blago koje je pripadalo bivšem stanaru koji je stanovao u njenom stanu, odlučila mu ga je vratiti. No, ubrzo saznaje da zanemaruje vlastiti život i nanosi štetu svojoj potrazi za ljubavlju. Tada Amelie otkriva da mora postati agresivnija i uzeti život u svoje ruke i uhvatiti ljepotu ljubavi o kojoj je oduvijek sanjala.

13. Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel (2014)

Tinejdžerka posjećuje spomenik piscu koji je napisao knjigu “The Grand Budapest Hotel”. Godine 1968. taj je autor bio inspiriran da napiše knjigu kada je posjetio taj hotel, smješten u europskoj planinskoj zemlji koja se ranije zvala Zubrowka. Nekad luksuzni hotel, 1968. godine doživio je teška vremena. Autor se susreće s tadašnjim vlasnikom, M. Zero Moustafom, koji pripovijeda priču o tome kako je postao vlasnik hotela i zašto ga drži otvorenim unatoč tome što je da od njega nema nikakav profit. Zerova priča počinje 1932. godine, kada je hotel bio u svom zlatnom dobu. Zero je bio početnički imigrantski lobi dječak, koji je, poput svih ostalih hotelskih djelatnika, bio pod vodstvom M. Gustava H., predanog službenika. Gustave je htio ugoditi, on je gostima dao sve što su htjeli, osobito bogate plavuše. Priča se u velikoj mjeri vrti oko jedne od tih žena, bogate Madame Céline Villeneuve Desgoffe-und-Taxis – poznate kao Mme. D.

14. U dobru i u zlu/  Silver Linings Playbook (2012)

Film koji je oduševio mnoge jer ima zanimljivu priču, velike preporuke što se tiče ovog filma. Naime, radi se o tome da je Pat Solitano uhvatio ženu kako ga vara i na licu mjesta pretukao tog muškarca. Nakon toga poslat je u psihijatrijsku bolnicu gdje mu je dijagnosticiran bipolarni poremećaj. Oslobodio se i otišao živjeti sa svojim roditeljima. Ali on nerado uzima lijekove ili odlazi na propisanu terapiju jer mu se ne dopada kako se osjeća nakon toga. Jedino što on želi je pokušati ponovo sa svojom ženom, ali ona ga je već ostavila a on je dobio je zabranu prilaska. On ide okolo pokušavajući pronaći nekoga ko bi mogao znati gdje je ona, ali niko ne zna. Njegov prijatelj Ronnie ga poziva na večeru, te ga upoznaje sa svojom šogoricom, Tiffany, koja također odbija osobni gubitak, to jest gubitak osobe koju je voljela. Oni uspostavljaju prijateljsku vezu, ali Pat je posvećen svojoj supruzi koja odbija učiniti bilo što po pitanju njihovog ljubavnog statusa odnosno vraćanja na staro. Kad sazna da Tiffanny viđa njegovu ženu, on je zamoli da joj odnese pismo. Ona se slaže pod uvjetom da bude njezin plesni partner na nadolazećem natjecanju. On se složio a oni su uspostavili odnos a poslije i emotivnu vezu.

15. Život je lijep/ La vita è bella (1997)

1930-ih godina u Italiji, bezbrižan židovski čuvar knjiga po imenu Guido započinje bajkoviti život udvarajući se lijepoj ženi iz obližnjeg grada koju je i oženio. Guido i njegova žena imaju sina i žive sretno zajedno sve do okupacije Italije od strane njemačkih snaga. U pokušaju da održi svoju obitelj na okupu i pomogne svome sinu da preživi užase židovskog koncentracijskog logora, Guido zamišlja da je holokaust igra i da je glavna nagrada za pobjedu tenk. Film traje 1h i 56 min.

16. Beskrajni dan/ Groundhog Day (1993)

Televizijski meteorolog poslan je da pokrije priču o vremenskoj prognozi “štakora” (kako on to naziva). Ovo je njegova četvrta godina u toj priči i on se ne trudi sakriti svoju frustraciju. Kada se probudi sljedeći dan, on ponovno otkriva da je dan “Groundhog day”, i opet, i opet. Prvo to koristi u svoju korist, zatim dolazi do spoznaje da je osuđen da provede ostatak vječnosti na istom mjestu, videći da isti ljudi rade istu stvar SVAKI dan.

17. Birdman/ Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)  (2014) 

Riggan je čovjek koji se bori za svoj trag u svijetu.  Postigavši ​​slavu kao “Birdman”, dobrovoljno se udaljio od uloge na ekranu i borio se s unutarnjim glasovima koji su ga naveli da vjeruje da je moćniji nego što iko može zamisliti. Stari, irelevantan, ali još uvijek potaknut, Riggan je odlučio slijediti svoj san o časti čovjeka koji ga je nadahnuo još prije više od 20 godina. iggan i oni oko njega se suočavaju sa sličnim bitkama, ali čini se da nisu svjesni bilo čega osim onoga iznutra, to jest zapravo onoga što je u njima. Odlučan da svoju igru ​​učini uspješnom, nadvladava prepreku nakon prepreke kako bi sebi osigurao uspjeh na pozornici. Okružen svojom kćeri i glumcima koje je izabrao, Riggan radi kako bi se pomirio sa stvarnošću života. Trenuci brutalne iskrenosti utječu na njega i one oko njega. Riggan pokušava dopustiti sebi da doista osjeća ono što mu je potrebno kako bi našao unutarnji mir i slobodu. Noćno otvaranje otkriva da on nudi izvedbu svog života iz više razloga, a uspjeh te noći učinit će ili prekinuti budućnost njegove drame. Kao i sve ostalo, njegovo postupanje s događajima je pod utjecajem demona o kojima samo on zna.

18. Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške/ Lock, Stock and Two Smoking Barrels  (1998) 

Eddy je od malena bio poznat kao oštar lik. Dakle, on i njegova tri prijatelja Soap, Tom i Bacon svi odlučuju čipovati po 25.000 funti kako bi mu omogućili da igra u ilegalnoj igri visokih valova koju vodi jedan od lokalnih zlikovaca, Hatchet Harry.  Međutim, Eddy nije bio svjestan da je igra iskrivljena i završio je zahvaljujući Harryju u iznosu od 500,000 funti s groznom prijetnjom da će izgubiti prste jedan po jedan ako ne plati u roku od sedmice dana! Eddy i njegovi prijatelji razgovaraju o raznim potpuno nezakonitim šemama za dobivanje novca. I na kraju odlučuju da novac doslovno otmu od bande lopova iz susjedstva koji planiraju upasti u tajnu operaciju uzgoja droge a za koju sav novac čuvaju u kutijama za cipele gdje uzgajaju biljke kanabisa. Šema je vrlo jednostavna, ali čini se da najbolji planovi miševa i muškaraca uvijek idu na pogrešan način kao i ovaj. Kada se ekstremni haos raspadne, nasilje i povezana spirala tijela izvan kontrole, Eddy i njegovi prijatelji shvataju da su izvan svoje kontrole i očajnički pokušavaju pronaći izlaz prije nego se i oni nađu među žrtvama! Iako je ovaj film pun kriminala, tu ima dosta i šaljivih i komičnih trenutaka zbog kojih se ovaj film svrstava u top komedije.

Nadamo se da će vam se dopasti komedije svih vremena jer smo za vas izdvojili i najnovije i  dosta starije najbolje komedije ikada. Uživajte sa svojim najbližima i nadamo se da ćete ovdje pronaći svoj omiljeni film koji ćete preporučiti i svojim prijateljima ili pogledati sa njima.