poslovni pokloni za muskarce
Muski kutak

Najbolji luksuzni i poslovni pokloni za muškarce

Bez obzira na njihove posebne hobije, interese i poslove, moramo priznati da muškarci najčešće trpe troškove poklona. Međutim, ponekad je dobro da i oni shvate da neko misli na njih i da im kupite nešto što možda dugo žele, a oni još uvijek to nisu sami kupili. To mogu biti razne vrste poklona kao što su poslovni pokloni za muškarce, ukoliko želite da ga obradujete nekim skupocjenim stvarima onda pametno birajte jer luksuzni pokloni za muškarce predstavljaju nešto posebno.

Poslovni pokloni za muškarce

Ukoliko vaš partner ima neki privatni biznis, a vi samtrate da su poslovni pokloni za muškarce dobra ideja onda za vas imamo nekoliko preporuka šta da mu kupite a što mu zaista treba.

 1. Torba
 2. Novčanik
 3. Košulja
 4. Luksuzni set za pisanje u poklon kutiji
 5. Sunčane naočale
 6. Odijelo
 7. Cipele

Ovo su samo neke od stvari koje bi mogle obradovati vašeg partnera kada krene na poslovni sastanak. Naravno, svi znamo da je uspješnim ljudima potrebna torba u koju može stati laptop, te ostale stvari koje su mu potrebne tokom sastanka.

Svi mi imamo novčanik, žene i na desetine njih, ali muškarci rijetko obraćaju pažnju na to kakav im je novčanik, zato je to idealna prilika da mu kupite što kvalitetniji i sa što više prostora (po mogućnosti nekog poznatog proizvođača) novčanik.

Često da bi ostavili dojam poslovnog i ozbiljnog čovjeka, muškarci nose košulje. Iako poslovne osobe u svom ormaru imaju veliki broj košulja još jedna neće biti višak. Ukoliko još uvijek niste sigurni koji su to najbolji poslovni pokloni za muškarce, košulja je prava stvar.

Iako danas sve radimo putem savremene tehnologije, te se većina poslova obavlja online, ponekad je potreban potpis na neki dokument. Iz tog razloga jedan od ljepših ukrasa na stolu bi bio luksuzni set za pisanje.

Da bi kombinacija bila potpuna i da bi vaš partner izgledao kao filmska zvijezda nije dovoljna samo košulja ili odijelo, potreban je još jedan modni detalj a to su sunčane naočale. Osoba izgleda nekoliko puta ljepše sa sunčanim naočalama, zato se ne štedite i kupite neke kvalitetne poput Ray-Ban.

poslovni pokloni za muskarce

Kada su sastanci i projekti od velike važnosti za rast preduzeća onda odijelo pokazuje ozbiljnu namjeru u tome. Odijelo ne čini čovjeka, ali doprinosi njegovom izgledu a to znači da on vodi računa o svom outfitu.

Ni najskuplje odijelo ne može samo, niti se može sa bilo čim kombinirati. Izbor cipela uz odijelo mnogo govori o tome koliko se taj muškarac razumije u modu i modne trendove. Obradujte ga nekim dobrim i kvalitetnim parom cipela koje su odlične uz svako odijelo.

Luksuzni pokloni za muškarce

Često su muškarci ti koji kupuju luksuzne poklone i koji troše novac na takve stvari, međutim i žene ponekad imaju dilemu koji su to najbolji luksuzni pokloni za muškarce. nećete pogriješiti ukoliko odaberete neku od sljedećih stvari koje ćemo navesti.

luksuzni pokloni za muskarce

 • Često je ženama prva misao skupocjeni parfem. Da, s tim ne možete pogriješiti jer muškarci vole skupocjene parfeme. Potrudite se da to budu parfemi poznate marke kao npr. Dolce & Gabbana Light Blue Intense ili  Tom Ford Tobacco Oud. Note ovih parfema će mu dati jedan potpuno drugačiji osjećaj.

 • Dron za fotografisanje pod vodom, zvuči neobično, ali za muškarce koji vole putovanja i koji vole obilježavati trenutke čak i pod vodom ovo je odlična stvar. PowerRay daje mogućnost fotografisanja i snimanja pod vodom. Stvara kristalno jasne slike i na dubini od 100 metara. Pomoću njega možete zabilježiti (fotografisati) čuda podmorja, snimati videozapise… Ovakve vrste dronova su luksuzni pokloni za muškarce za koje bi se moglo reći da su jako skupe igračke, ali rezultiraju jedinstvemim i prekrasnim fotografijama i videozapisima.

 • Luksuzni teleskop od mahagonija- Ima mesinganu futrolu zlatnog tona opremljenu izuzetnim vatrostalnim sočivima koja nude do 189x uvećanje i postavljaju se na okretni nosač altazimutnog postolja i podesivi stalak od mahagonija. Čak će i muškarci koji imaju sve voljeti ovaj uistinu izvrstan i originalan luksuzni dar.

 • Zatim imamo jedan od naših najdražih luksuznih poklona za muškarce koji vole vježbati. Njemačka marka Hock Design poznata je po tome što je isporučila vrhunske, precizno dizajniranu fitness opremu, a ujedno se udružila s luksuznom markom Berluti kako bi stvorila ovaj doista izvanredan set bučica od 4 kilograma.
  Besprijekorno izrađen od održivog drveta i poliranog čelika s umetcima od kože na svakom kraju, ovaj zgodan par zasigurno će dodati profinjenost njegovom režimu vježbanja.

 • Dupont upaljač (limited edition)- Ako tražite ekskluzivni upaljač kao luksuzni poklon, Dupont je odlična marka. Za proslavu svoje 140. godišnjice, ST Dupont je odabrao temu putovanja, koncentrirajući se na luksuzni voz “Orient Express” koji je stvoren 1883. godine. Shodno tome je napravljeno samo 1883 komada ovog limitiranog izdanja. Sadrži završne obloge od paladija, biserni umetak, blistavo plavi dupont-ov lak i ugravirane detalje sa svake strane. Ukoliko vaš partner uživa u cigaretama, ovo će biti odličan poklon za njega.

 • Sljedeći na listi luksuzni pokloni za muškarce je najprecizniji i najsnažniji zvučnik na svijetu. Devialet Phantom daje snagu, jasnoću i preciznost za razliku od svega što je vaš partner do sada čuo.

Kako odabrati pravi poklon za njega?

Vjerovatno se plašite da ćete uložiti dosta novca, a da mu se taj poklon neće svidjeti. To naravno niko ne bi priznao, ali sami ćete shvatiti vremenom kada vidite da li će taj poklon koristiti ili ne. Najbolji luksuzni pokloni za muškarce za koje se može reći da imaju sve  odnosno većinu stvari su oni jedinstveni i ekskluzivni predmeti koji su na neki način povezani s njegovim strastima i interesima. Što god učinite, nemojte samo kupiti nešto jer je skupo. Prvo se trebate zaustaviti i razmisliti koja područja ga zanimaju, a tek onda početi tražiti stvarne darove.

Ukoliko on ima sličan predmet, to je u redu! Poenta je pronaći one ekskluzivne luksuzne poklone koje muškarci mogu cijeniti. Neće mu smetati ukoliko ima dva ista sata jer zna da mislite na njega i razmišljate o stvarima koje on voli. Potrudite se da na najbolji mogući način “izvučete” iz njega šta bi on to volio imati i šta želi uskoro sebi priuštiti.

Otac mi je dao najveći dar koji je neko mogao dati nekoj osobi, on je vjerovao u mene. – Jim Valvano

Naposljetku, trebate razmisliti o ovom citatu. Luksuzni pokloni su ništa ukoliko vi ne vjerujete u partnera kome to kupujete, ukoliko mu niste dobar prijatelj, ukoliko niste uvijek tu za njega. Luksuzni pokloni su samo mogućnost, znak pažnje, a najveći i najbolji pokloni su vjera u nekoga, povjerenje, prijateljstvo. To se gradi godinama i u to se ulaže mnogo truda i zalaganja.