Muski kutak

Uređivanje obrva za muškarce – trikovi i savjeti

Ponekad uređivanje obrva za muškarce predstavlja veću muku nego kada su žene u pitanju jer su one naviknute na bol i na to da ih neće odmah uspjeti oblikovati onako kako su zamislile. Postoji nekoliko načina kako se riješiti spojenih obrva, to će biti od velike pomoći muškarcima koji se još uvijek nisu usudili to učiniti.

Prvi korak – ne činite ništa dramatično (upadljivo) u početku

debele obrve kod muskaraca

Ukoliko ste se odlučili za ovo morate znati da uređivanje obrva za muškarce ne predstavlja nužno uklanjanje velikog broja dlačica ispod i iznad obrva, to također ne znači da trebate praviti neke oblike koji se ne uklapaju uz vaše lice. Ako prije toga niste nikada čupali obrve smatra se da još uvijek nemate praksu da pravite oblike kao Instagram modeli i slično. Neki samo žele zadržati taj klasični muški izgled, samo malo očišćen. Ponekad je dovoljno samo šišanje obrva, te uklanjanje nekoliko dlačica. Za ovakve stvari nema pravila, ali najbolji način da izgledate klasično je da izgledate prirodno.

Drugi korak – minimalno obrezivanje (šišanje)

Ponekad je dovoljno samo šišanje obrva da izgledate potpuno drugačije. To su žene već odavno utvrdile na vlastitim primjerima. Riješite se samo onih dijelova koji vam nisu potrebni. Šišanje pomaže da obrve imaju čvršći, svjetliji i njegovaniji izgled. Koristite makaze za obrve i pratite prirodne crte obrva, riješite se onih dijelova koji “ne pripadaju obrvama”, to možete utvditi tako što ćete ih počeljati prema gore ili dole. Te dijelove koji izlaze iz oblika obrve možete ošišati. Ovo možete raditi svake 3-4 sedmice.

Treći korak – kako se riješiti spojenih obrva

Ako imate dlačice između obrva koje se primijete a do sada niste pokušali da ih uklonite evo par načina kako se riješiti spojenih obrva. Koliko ćete dlačica počupati je vaš izbor. Najvrjednija stvar koju trebate znati kod čupanja dlačica između obrva je gdje se zaustaviti. Ne morate ukloniti sve dlačice, počupajte samo one koje su deblje, a tanke i svjetlije dlačice možete ostaviti tako će dlačice između obrva biti manje uočljive.

Ako čupate dlačice na donjem dijelu obrve onda se držite samo dlačica izvan glavnog oblika. Dobra pinceta čini mnogo lakše i brže čupanje obrva. Da biste izbjegli bolno čupanje obrva, učinite to poslije tuširanja jer je tada folikul opušten, te će se samim tim dlačice lakše izvući (počupati).

Četvrti korak – oblikovanje obrva

kako se rijesiti spojenih obrva

Obilkovanje kao i samo uređivanje obrva za muškarce dosta se razlikuje od oblikovanja obrva kod žena jer često vidimo debele obrve kod muškaraca pa nam je samim tim to normalno dok žene koje stalno vode brigu o tome imaju tanke obrve. Koliko god muškarci vode brigu o bradi, toliko trebaju voditi brigu i o obrvama. Da biste oblikovali obrve možete koristiti sljedeće:

  • Poslužite se olovkom kako bi označili od kojeg dijela vam počinje obrva, to jest da se orjentište šta ćete počupati, a šta ostaviti. Olovku prislonite uz rub nosa i držite je uspravno, to je početak vaše obrve, isti princip koriste i žene. Zapamtite, da bi vaše obrve izgledale prirodnije možete ostaviti par dlačica prije.

Budite oprezni jer ukoliko uklonite previše dlačica morati ćete čekati nekoliko sedmica da se vaše dlačice vrate, ali za to vrijeme možete koristiti olovku za obrve, te samim tim popuniti nedostatak.

Depilacija

Depilacija obrva efikasnija je od čupanja jer se depilacijom mogu ukloniti i sitne dlačice koje pinceta teško uhvati i izvuče. Ukoliko ste početnik u uređivanju obrva, nije dobra ideja da ih namažete voskom i uradite depilaciju sami. Najbolje da prvi put odete kod kozmetičara, te da vam on to uradi i objasni način na koji ćete sljedeći put ukloniti višak dlačica.

Debljina

Izgledaju njegovano i lijepo iako su debele? Debele obrve kod muškaraca su češći slučaj nego kod žena, ali to je naravno sve sa razlogom da bi im uravnotežilo druge crte lica poput velikih očiju i usana. Međutim, postoje muškarci koji imaju problem sa rijetkim obrvama, za njih se preporučuje ricinusovo ulje koje je odlično za rast i gustinu dlake.

  1. Stavite par kapi ricinusovog ulja na vaše prste i umasirajte u obrve.
  2. Pričekajte 30 minuta a zatim isperite vodom za lice ili mlakom vodom.
  3. Postupak ponavljajte svaki dan i vaše će obrve biti guste za čak manje od dva mjeseca.

Njabolji proizvodi (alati) koji daju sjajne rezultate kada je u pitanju uređivanje obrva za muškarce

Kao i kod svakog postupka njege, za postizanje sjajnih rezultata ključno je imati prave alate za posao. Ako namjeravate počupati obrve, visokokvalitetna pinceta sa nakrivljenim vrhom omogućit će vam da uhvatite čak i najtanju dlačicu. Pored toga možete se poslužiti makazicama, naravno predviđenim za šišanje i skraćivanje obrva a one također daju odlične i vidljive rezultate. Ako želite da uložite u vaše obrve onda je pravi izbor mašinica koja će vam brzo i efikasno riješiti probleme obrva. U ostale alate možemo ubrojati češalj sa oštrim zubima koji čisti dlačice ispod ili iznad obrva. Ovo su svi potrebni alati kada je u pitanju uređivanje obrva za muškarce a vi možete odabrati smo jedan od njih kojim ćete oblikovati i uređivati vaše obrve. Zapamtite, manje je više.

Nikad ne smijete podcijeniti snagu obrva.  – Jack Black